kuřecí prsní řízky
anglická slanina
čerstvý listový špenát (baby špenát)
niva
ostravská nebo jiná klobása
feferonky
česnek
vejce
sůl
pepř
čerstvé bylinky
Formu na dort nebo bábovku (případně zapékací misku) vyložíme pečicím papírem. Po obvodu naskládáme prosolené a mírně naklepané kuřecí řízky. Náplň jako taková je pak ryze na každém kuchaři. Používáme špenát, prolisovaný česnek, na kolečka (případně na kostičky) nakrájenou klobásu, na jemno nakrájené feferonky a nastrouhanou nivu. Vše poskládáme do formy na řízky. Opepříme a přidáme čerstvé bylinky. Zalijeme rozkvedlaným vajíčkem. Na celý výtvor položíme plátky anglické slaniny. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 45 minut.
Tento dort přinesl kolega na oslavu svých narozenin (odtud i název). Má se prý porcovat až po úplném vychladnutí, ale my jsme to nevydrželi. Jedná se o netypický moučník, ale je možné ho zařadit i mezi hlavní jídla.