Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Kapustové karbanátky

Recept Kapustové karbanátky

Ingredience

Jedna hlávka kapusty
3-4 nohy klobásy
3-4 stroužky česneku
2 vejce
sůl
strouhanka
olej

Postup

Kapustu necháme povařit ve slané vodě do změknutí. Slijeme vodu a kapustu necháme chvíli zchládnout. Vymačkáme z listů vodu a rozemeleme ve strojku na maso na jemno.

Rozemeleme nebo rozmixujeme klobásy zbavené slupky a rozmačkáme česnek, přidáme vejce a všechno zamícháme.

Podle chuti přidáme sůl.

Tvarujeme menší bochánky, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi.

Přílohou mohou být vařené brambory.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk