Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Vepřové na žampionech

Recept Vepřové na žampionech

Ingredience

500 g vepřové krkovice (mohlo by být i jiné vepřové)
4 větší žampiony
1 smetana ke šlehání
1 cibule
olej
hladká mouka
masox
4 stroužky česneku
grilovací koření
trochu pepře
sůl

Postup

Vepřové nakrájíme na kostky, přidáme nastrohaný česnek, sůl, grilovací koření, mouku a trochu oleje, promícháme a necháme chvíli odležet (čím déle, tím lépe)

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na troše oleje necháme osmahnout naložené maso, přidáme trochu vody a necháme chvíli dusit na pánvi. Pak dáme maso do trouby opéct a občas podléváme. V pánvi, kde se dusilo maso, dáme zpěnit cibulku na tuku a přidáme žampiony, které necháme také chvíli dusit s masoxem.

Pak je přidáme do pekáče s masem a vložíme do trouby.

Když je všechno měkké dáme všechno do hrnce a přidáme vodu podle potřeby množství.

Zahustíme smetanou ke šlehání a hladkou moukou.

Podle chuti dosolíme.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk