500 g vepřové krkovice (mohlo by být i jiné vepřové)
4 větší žampiony
1 smetana ke šlehání
1 cibule
olej
hladká mouka
masox
4 stroužky česneku
grilovací koření
trochu pepře
sůl
Vepřové nakrájíme na kostky, přidáme nastrohaný česnek, sůl, grilovací koření, mouku a trochu oleje, promícháme a necháme chvíli odležet (čím déle, tím lépe)
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na troše oleje necháme osmahnout naložené maso, přidáme trochu vody a necháme chvíli dusit na pánvi. Pak dáme maso do trouby opéct a občas podléváme. V pánvi, kde se dusilo maso, dáme zpěnit cibulku na tuku a přidáme žampiony, které necháme také chvíli dusit s masoxem.
Pak je přidáme do pekáče s masem a vložíme do trouby.
Když je všechno měkké dáme všechno do hrnce a přidáme vodu podle potřeby množství.
Zahustíme smetanou ke šlehání a hladkou moukou.
Podle chuti dosolíme.