Hovězí maso (svíčková nebo falešná svíčková)
Pepř
Sůl
Olej
Brambory
česnek
Cibule
Smetana na vaření
Maso nakrájíme na plátky min 1,5 cm vysoké,naklepeme pouze pěstí,osolíme,opepříme vložíme do misky a přidáme dvě lžíce oleje.Necháme tak 30min odležet.Cibulku a česnek osmahneme na pánvičce přidáme steakový pepř a zalijeme smetanou.
Brambory omyjeme necháme vcelku osolíme a zabalíme do alobalu,vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 40min na 180.Upečené brambory vyjmem z alobalu podéně rozpůlíme můžeme vložit kousek másla.
Na rozpáleném oleji opečeme steaky z obou stran cca 5min podle toho jak kdo má rád steak propečený.
Na talíř dáme brambory,maso a přelijeme omáčkou.
Kdo má rád volské oko,můžeme podávat ještě na steaku nebo vedle.