Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Hovězí steak s pepřovou omáčkou, pečené brambory v alobalu

Recept Hovězí steak s pepřovou omáčkou, pečené brambory v alobalu

Ingredience

Hovězí maso (svíčková nebo falešná svíčková)
Pepř
Sůl
Olej
Brambory
česnek
Cibule
Smetana na vaření

Postup

Maso nakrájíme na plátky min 1,5 cm vysoké,naklepeme pouze pěstí,osolíme,opepříme vložíme do misky a přidáme dvě lžíce oleje.Necháme tak 30min odležet.Cibulku a česnek osmahneme na pánvičce přidáme steakový pepř a zalijeme smetanou.

Brambory omyjeme necháme vcelku osolíme a zabalíme do alobalu,vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 40min na 180.Upečené brambory vyjmem z alobalu podéně rozpůlíme můžeme vložit kousek másla.

Na rozpáleném oleji opečeme steaky z obou stran cca 5min podle toho jak kdo má rád steak propečený.

Na talíř dáme brambory,maso a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Kdo má rád volské oko,můžeme podávat ještě na steaku nebo vedle.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk