Recept Kokosky

Ingredience

4-5 bílků
trochu soli
necelá 1/4 krupicového cukru
10 dkg strouhaného kokosu
(10 dkg strouhaných vlašských ořechů - nemusí být)
linecká kolečka
čokoládová poleva
ovocný džem na slepení

Postup

Do bílků přidáme trochu soli a šleháme ve vodní lázni pozvolna několik minut. Postupně přidáme cukr a pak kokos. Podle chuti můžeme přidat ořechy. Na plech vyložený pečícím papírem děláme tvořítkem malé bochánky, které pečeme v troubě při přibližně 170°C. Bochánky se spíš vysušují. Když mají zlatavou barvu, jsou hotové. Teplé se sundáme z papíru a necháme zchladnout. Pár dní necháme odležet a slepujeme je džemem k lineckému kolečku a spodek namáčíme do čokoládové polevy. Necháme to všechno ztuhnout na pečícím papíře.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk