Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Francouzské brambory

Recept Francouzské brambory

Ingredience

Na 1 podlouhlý pekáč:
cca 10 středně velkých brambor
1-2 cibule
20 dkg trvanlivého salámu Vysočina
20 dkg šunkového salámu
plnotučná hořčice
pepř nebo sladká paprika
sůl
tuk
vejce

Postup

Brambory důkladně omyjeme i se slupkou a nkrájíme na 3-5 mm silné plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka.

Vymažeme dno i stěny pekáče tukem. Na spodní vrstvu dáme brambory, které osolíme, na ně dáme jeden druh salámu, potřeme jej plnotučnou hořčičí, na ní dáme cibuli a posypeme sladkou paprikou. Kdo raději má rád pikantnější verzi, může dát pepř. Takto vrstvy střídáme, až je pekáč plný. Jako poslední vrstvu dáme brambory.

V troubě necháme péct na 200°C 30-45 minut. Jako poslední přidáme rozšlehané vejce, kterým zalijeme povrch brambor.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk