Recept Rajská omáčka

Ingredience

Mleté maso
Bílé papriky
Cibule
Rajčata
Smetana
Koření
Sůl
pepř
Směs do mletého masa
Bobkový list
Pepř
Nové koření
Olej
Vajíčko
Hl. mouka
Majoránka
Strouhanka

Postup

Mleté maso si rozmícháme, přidáme do něj vajíčko a všechno potřebné koření, dáme si záležet na majoránce. Promícháme vše a potřeme strouhankou. Papriky si umyjeme a očistíme od jadýrek. Papriky by měli být silnější, aby se do nich maso lépe cpalo. Když máme maso v paprikách dáme si je do pekáče a polijeme trošku olejem. Dáme zapéct na 180°C.

Mezitím co se nám papriky pečou si připravíme rajskou omáčku. Rajčata si umyjeme a odstraníme z nich šlupku. Rozpůlíme je a dáme vařit. Vaříme do měkka můžeme je i rozvařit, když jsou rajčata hotová přecedíme je přes síto. Na oleji si osmahneme cibulku do zlatova. Přidáme přes síto rozmačkaná rajčata. Posypeme je moukou a uděláme jíšku. Zalijeme vodou a vaříme. Když už rajská skoro je hotová, tak jí ještě jednou přelijeme a můžeme jí i rozmixovat, aby byla jemná. Úplně nakonec přidáme do rajské omáčky smetanu.

Poznámka

Jelikož je rajská opravdu čistě z rajčat je o mnoho světlejší, ale jsou tam cítit rajčátka. Určitě je vhodná i pro děti. Malá si moc pochutnala.

© 2007-2025 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk