Úvod > Recepty > Hlavní jídla / Pokrmy s masem > Krkovice na žampionech

Recept Krkovice na žampionech

Ingredience

Vepřová krkovice
Hříbek
Majoránka
Bobkový list
Pepř
Nové koření
Sůl
Tmavá jíška
Zakysaná smetana

Postup

Maso si dáme na 2 hodinky vařit, během jeho vaření, k masu přidáme všechno koření a dochutíme. Hříbek si očistíme a nakrájíme na plátky, asi půl hodinku před koncem vaření masa, dáme do vývaru nakrájený hříbek. Vaříme společně ještě asi tu půlhodinku. Potom si vyndáme maso, necháme ho vychladnout a vývar přecedíme přes síto, vyndáme hříbky a vrátíme je do vývaru. Dáme zpět vařit, přidáme zakysanou smetanu a necháme rozvařit. Potom vodním mixérem rozmixujeme do krému. Dáme zpět vařit a zahustíme jíškou. Když je už omáčka komplet hotová vrátíme zpět nakrájené maso na plátky.

Poznámka

Podáváme z těstovinami nebo rýží.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk