200g pšeničné mouky tmavé chlebové
200g žitné celozrnné mouky (jemně mleté)
1 1/2 pol.lžíce rozpuštěného másla
1 sušené droždí
1 pol.lžíce cukru krystal
1 lžička soli
250ml vlažné vody
slunečnicová opražená semínka
sezamová semínka
můžou být i lněná
Ze všech přísad jsem vypracovala těsto,je dobré ho hníst dlouho,pak lepší vykyne.Na suché pánvy sem si upražila slunečnicová semínka a přidala je při hnětení do těsta.Pak sem ho dala kynout na cca 1 hodinu a půl na teplé místo. Pak jsme si keramický pekáček vymazala máslem a dala tam vytvarované vykynuté těsto a dala ho do předehřáté trouby.
Pekla sem ho hodinu a třičtvrtě na 180° maximálně 200°.
je dobré ho nechat po upečení odpočinout a vychladnout