Úvod > Články > strana 2

Články

Potrava pro ptáčky

V zimě mají ptáci problémy s hledáním potravy. Většinou jim nezbude nic jiného, než navštívit připravená krmítka. Pokud se vám klasická krmítka nelíbí, zkuste jim připravit potravu sami a zavěsit na stromek.

Maňásci z papírových talířů

Rádi byste si s dětmi zahráli divadlo, ale nemáte dostatek vhodných maňásků. Jsou vaše děti nemocné a potřebujete je zabavit? S maňásky z papírových talířů je určitě zabavíte.

Raketa

Chtějí vaše děti tvořit něco hmatatelného? Nebaví je plošné obrázky? Vytvořte s nimi jednoduchou raketu.

Hmatové obrázky

Jsou vaše děti nemocné? Nemůžete s dětmi ven a děti už se doma nudí? Zkuste s nimi činnost, která vás zabaví hned dvakrát.

Sněhulák

Pokud chcete s dětmi vyzkoušet novou techniku malování, vyrobte s nimi sněhuláčka.

Tři králové

Tři králové patří ke konci vánočního období. Pokud však nechcete vánoční období zakončit pouze odstrojením stromečku, můžete s dětmi tři krále vytvořit. Není to vůbec složité.

PF čtyřlístek

Blíží se nový rok a s ním přání všeho nejlepšího. Pokud chcete své blízké obdarovat přáníčky, zkuste s dětmi (nebo i bez nich) nějaké jednoduché vyrobit.

Papírový lampion

Chcete s dětmi ozdobit vánoční stromeček pouze papírovými ozdobami a už vám docházejí nápady? Zkuste s nimi vyrobit papírové lampiony. Zvládne to opravdu skoro každý.

Sněhuláček na stromeček

Chcete s dětmi vyrobit netradiční vánoční ozdoby, které můžete nechat zavěšené i venku pro zvířátka? Zkuste petrželového sněhuláka.

Papírová lampička

Přemýšlíte čím ozdobit vánoční stůl? Chcete si vyrobit netradiční lampičku? Zkuste papírovou. S většími dětmi to hravě zvládnete. Pro menší děti však bude výroba složitá.

Čert

Bojí se vaše děti čertů. Máte obavy, že setkání s nimi nebude jednoduché. Zkuste se na čerty s dětmi připravit a jednoho si vyrobit. Můžete ho použít i jako masku na obličej.

Adventní kalendář

Vánoce se blíží a děti počítají každý den, který do Vánoc zbývá. Pokud jim chcete zpříjemnit nekonečné čekání, nebo chtějí děti vyrobit dárek pro kamaráda, můžete zkusit adventní kalendář.

Sněhový mrak

Těšíte se s dětmi na sníh a ještě u vás žádný nenapadl? Zkuste ho přivolat kouzelným sněhovým mrakem.

Mandala z listů

Líbí se vašim dětem barevné listy? Sbírají je rády? Zkuste s nimi nasbírat od každého druhu a barvy několik stejných listů a doma z nich vytvořit mandalu.

Mramorovaný papír

Chcete s dětmi vyzkoušet nové techniky malování, ale nevíte jaké? Zkuste s nimi techniku mramorování. Uvidíte, že je to bude bavit.

Podzimní strom

Už jste s dětmi kreslili suchými křídami. Jestli ne, vyzkoušejte pomocí nich nakreslit barvy podzimu. Dětem se to bude určitě líbit.

Podzimní korále

Sbíráte s dětmi často kaštany? Roste ve vašem okolí šípek? Posbírejte je, usušte a zkuste s dětmi vyrobit podzimní korále.

Barevné listy pomocí krepáku

Listí na stromech se už dávno zbarvuje a dny začínají být deštivější a chladnější. Pokud však máte barevný podzim rádi a rádi s dětmi tvoříte, zkuste s nimi barevné listy vyrobit.

Slunečnice

Slunečnice patří mezi rostliny, které kvetou i v tomto podzimním pošmourném období. Jejich žlutá barva svítí a připomíná stále se zmenšující sluníčko. Slunečnici (nebo sluníčko) z papíru můžete s dětmi vyrobit i doma.

Cibule

K podzimu patří sklízení úrody. Ačkoliv většina zemědělců má už cibuli sklizenou, nic to nemění na tom, že si cibulky můžete s dětmi vyrobit z papíru a vyzdobit si s nimi byt.

Hroznové víno

Podzim začíná hýřit barvami, což mají děti obvykle rády. Pokud je navíc baví i kreslení, malování a tvoření, ale zatím ještě nejsou dostatečně zručné, zkuste s nimi "namalovat" hroznové víno jednoduchým tiskáním.

Motýlci z těstovin

S blížícím se podzimem ubývá slunečních paprsků, a tedy i zvířat na teple závislých. Mezi ně patří i hmyz. Pokud se s létem ještě rozloučit nechcete, vytvořte s dětmi letní krajinu s motýlky.

Balónek

Učí se vaše děti stříhat a lepit? Chtějí vytvořit něco prostorového? Zkuste s nimi balónek.

Sluníčko z kolíčků

Léto pomalu končí a sluníčko hřeje méně a méně. Pokud se vy nebo vaše děti ještě se sluníčkem rozloučit nechcete, vyrobte si společně jedno jednoduché doma.

Trhací kalendář

Těší se vaše děti do školky nebo do školy? Už se nemohou dočkat, až budou mít narozeninovou oslavu? Počítají dny do Vánoc? Zkuste s nimi vytvořit trhací kalendář, pomocí kterého jim budou dny rychleji utíkat. Zároveň můžete pro každý den zvolit nějakou společnou činnost.

Rybička skládaná z papíru

Skládání z papíru bývá pro děti zprvu obtížné.

Myška ze skořápky

Skořápková zvířátka jsou u dětí velmi oblíbená. A malá myška je navíc ještě velmi jednoduchá.

Postavičky ze šišek

Léto je v plném proudu a s nimi i výlety. Pokud také patříte k rodinám, které volný čas tráví v přírodě, můžete s dětmi při procházkách vytvořit jednoduché (ale i složitější) postavičky z přírodnin.

Akvárium

Chtějí mít vaše děti doma akvárium s rybičkami? Už nyní víte, že byste se o rybičky museli starat sami? Akvárium si s dětmi vyrobte. Je jednoduché a naprosto bezúdržbové.

Plachetnice ze skořápky

Pouštějí vaše děti rády lodičky? Hrají si rády s vodou? Pak jsou plachetnice vyrobené z ořechové skořápky pro to pravé.

Tisk z reliéfu

Chcete děti seznámit s lepením? Budou poprvé držet v ruce štětec? S vaší pomocí dokáží tištěný obrázek.

Rytý obrázek

Pokud už děti nebaví kreslení pastelkami, zkuste s nimi něco nového.

Motýl na kolíčku

K létu patří pestrobarevní motýli. V posledních letech ale takoví motýli příliš vidět nejsou. Zkuste si tedy s dětmi barevné motýly vyrobit.

Borůvky

V lese už se objevují první borůvky. Pokud vašim dětem taky chutnají, ale z nějakého důvodu se na ně zatím nemůžete vypravit, připomeňte si borůvky aspoň obrázkem.

Rytí do modelíny

Pokud vaše děti rády kreslí a papírů je stále nedostatek, začněte kreslit s dětmi do modelíny. Na takovou destičku je možné kreslit i několikrát.

Kančí zuby

Hrají si vaše děti rády na indiány? Mají rády bojovky? Pak jsou kančí zuby přesně to, co potřebují. Pokud jsou aspoň trošku šikovné, poměrně snadno si je vyrobí samy.

Mapa pokladu

Chystáte se s dětmi do přírody? Trávíte čas na dětském hřišti? Už nevíte, co s dětmi na zahradě? Jste s dětmi doma a stále prší? Vytvořte s nimi mapu pokladu a užijte si čas strávený všichni společně.

Pohyblivý kašpárek z papíru

Pohyblivé hračky se většinou dětem líbí. I veselý kašpárek je může nadchnout. Zkuste s dětmi podobného vytvořit. I když v tomto případě bude pravděpodobně většina práce na vás.

Chlupaté pampelišky

Žluté pampelišky odkvétají a na loukách se objevují pampelišky chlupaté. Podobné pampelišky můžete s dětmi nakreslit i vy.

Kreslení bílou voskovkou

Snad každé dítě ví, že na při kreslení bílou tužkou na bílý papír není nic vidět. Ale bílá voskovka umí čarovat. Ukažte tedy dětem její kouzelnou moc a nechte je tvořit například mraky na nebi nebo sedmikrásky na louce.

Srdíčko

Blíží se Den matek a krásným dárkem mamince může být toto jednoduché srdíčko.

Čarodějnice

Na pálení čarodějnic se těší snad všechny děti. Pokud se nemůžou dočkat nebo se pálení nemůžou zúčastnit, zkuste s nimi malou čarodějnici vyrobit z papíru.

Kopretina

Chtějí vaše děti udělat někomu radost dárkem a nevědí, co vyrobit? Motanou kopretinou určitě každého potěší.

Malované kamínky

Nosí děti domů neustále nějaké kameny? Už nevíte, co s nimi, nebo je pořád vyhazujete? Zkuste je s dětmi vyzdobit.

Sedmikráska

Jaro už začalo a v trávě se začínají objevovat první kytičky. Mezi ně patří i sedmikrásky. Pokud se dětem líbí, můžete s nimi podobné sedmikrásky vytvořit.

Pavouk

Dost lidí se pavouků bojí. Pokud mezi ně nepatříte, nebo strach překonáte, zkuste s dětmi pavouka vyrobit a případně i s ním někoho postrašit.

Velikonoční beránek

Děti rády lepí. A čím menší kousky papíru, tím snad radši. Pokud i vaše děti rády pracují s lepidlem, zkuste s nimi vyrobit velikonočního beránka.

Kraslice pomocí prstových barev

Líbí se dětem malovaná vajíčka? Krásně barevné kraslice si mohou vyrobit sami pomocí prstových barev. Je to opravdu snadné.

Tulipány ve váze

Jaro už se pomalu blíží a obchody jsou plné prvních jarních květin, tedy i tulipánů. Pokud však nechcete řezané květiny do vázy, můžete s dětmi vyrobit papírové tulipány a jimi si stůl ozdobit.

Sluníčko

Už vám vadí neustále zamračená obloha? Chybí vám sluníčko? Vytvořte s dětmi jedno s krásnými paprsky a zažijte u toho plno legrace.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk