Úvod > Články > strana 4

Články

Vlaštovka - šipka

Chtějí děti ven, ale ještě není počasí na venkovní hry? Postavte s dětmi šipky a závoďte, komu doletí dál.

Ptáček

Jaro se pomalu blíží a brzy přiletí i první ptáci. Pokud s vám po nich už stýská, můžete s dětmi nějaké vyrobit. Je to snadné.

Tající sněhuláci

Zima končí a někteří už netrpělivě vyhlížejí jaro. Po sněhu většinou ani památky a na holých stráních můžeme vidět rozbité a roztáté sněhuláky.

Smirkový obrázek

Už vaše děti nebaví kreslení jen na papír. Máte obrázky téměř všude? Vyzkoušejte s nimi kreslení na smirkový papír. Není to nic složitého, ale obrázek hned vypadá trošku jinak.

Jednoduchý pejsek z papíru

Papírový pejsek je opravdu jednoduchý a s menší pomocí ho zvládnou i mladší děti. Tak proč ho nevyzkoušet?

Myška

Jednoduchá myška se může stát novým kamarádem dětí.

Vytečkovaný obrázek

I malé dítě chce nakreslit něco velkolepého. Pokud však ještě kreslit neumí, můžete mu pomoct vytečkováním obrázku.

Voskový obrázek

Taky patříte k těm, co vysvětlují, že bílou voskovkou se nekreslí, protože není vidět? Předveďte tedy dětem malé kouzlo. Nechte je obrázek bílou voskovkou nakreslit.

Sněhulák z vaty

Nestihli jste letos ještě postavit sněhuláka a děti by přitom tak rády? Můžete zkusit sněhuláka z vaty. Jen počítejte s tím, že vata bude naprosto všude.

Krupicový obrázek

Nevíte co za dlouhých zimních večerů s dětmi? Zkuste krupicový obrázek. Jedná se o snadné a levné tvoření.

Lyžař

Není u vás sníh? Chcete si zahrát na zimu? Můžete si vyrobit lyžaře a závodit ve sjezdu.

Novoroční přání

Krásné vánoční svátky a hodně štěstí a zdraví v novém roce!

Vánoční kapr

K Vánocům určitě patří kapr. Pokud však kapra nejíte, ať už z jakéhokoliv důvodu, pořiďte si alespoň papírového.

Vánoční hvězda

Chcete s dětmi zkusit první skládání z papíru? Vánoční hvězdy jsou poměrně jednoduché, jen je potřeba pomoct dětem se stříháním.

Čert s pytlem

Bojí se vaše malé dítě čertů? Zkuste s ním čertíka vyrobit a třeba se pak spolu spřátelí.

Andělíček

K předvánočnímu času patří Mikuláš, čert a anděl. Při čekání na Ježíška i na čerty si můžete jednoduchého andělíčka s dětmi vytvořit.

Zvoneček

Potřebujete pohádkový zvoneček pro Ježíška? Vyrobte si ho při chvílích čekání s dětmi sami.

Vláček

Vláček snad milují všechny děti.

Pestrobarevné listy

Listy na podzim hrají všemi barvami a podobně barevné listy si můžete zkusit s dětmi vyrobit sami.

Barevné listí

Pamatujete se, jak jste jako děti obtiskovali nabarvené listy na papír. Zkuste to nyní znovu se svými dětmi.

Muchomůrka

Muchomůrka sedí v lesíčku, bíločervenou má hlavičku ...

Chobotnice

Hračky jsou pro děti vším a vlastnoručně vyrobená hračka je teprve něco!

Sportujeme nejen s kočárkem

Během mateřské dovolené není času nazbyt. Starost o děťátko nás zaměstnává natolik, že se přestáváme věnovat samy sobě. Možná si říkáte, že jste před mateřskou byla aktivní a zvládala všechno možné i nemožné, zatímco teď jsou to jen nákupy, vaření, uklízení a běhání kolem miminka. To však můžete snadno změnit, protože mateřskou lze trávit aktivně i s vaší ratolestí. Navíc si příjemně psychicky odpočinete, vyčistíte hlavu a shodíte přebytečná kila. Poradíme vám jak na to.

Obrázek z listí

Na podzim je všude plno spadaného listí. A z listí se dá vyrobit dost a dost věcí, třeba obrázek.

Odlehčete svůj jídelníček na léto

I přestože už je léto v plném proudu, na odlehčení jídelníčku není nikdy pozdě. Začít můžete klidně ještě dnes. Uvidíte sami, že po pár dnech se budete cítit skvěle.

Stojánek na tužky

Sehnat stojánek na tužky s dětským motivem, který by vám vyhovoval, je opravdu těžké. Zkuste si tedy s dětmi vyrobit vlastní.

Papírový drak

Podzim je obdobím draků. Ne každý však létacího draka umí vyrobit. Zkuste si tedy s dětmi vyrobit draka jen tak na ozdobu. I tak si užijete plno legrace.

Domeček pro skřítky

Máme tu krásný podzim a s ním i výlety do lesů na houby či jen tak na procházky. Na podobné procházce si můžete s dětmi postavit domečky pro skřítky. Všechen materiál máte na dosah. Pokud však počasí nedovolí, můžete si podobný domeček postavit z přinesených přírodnin i doma v krabici.

Čtení nejen na letní dovolenou

Léto je obdobím, kdy nám zbývá více času na čtení. Na dovolenou si s sebou často balíme dvě i více knih, které nám pomáhají odpoutat se od tvrdé reality života. Díky knihám se dostaneme všude, kam jen naše mysl pomyslí a často se stáváme hlavními hrdinkami se vším všudy. Představujeme si, jak bychom se zachovaly a co bychom udělaly.

Vlaštovky na drátě

Blíží se podzim a s ním i doba odletu vlaštovek. Brzy jich bude na drátech plno. Obdobný "drát" s vlaštovkami si můžete vytvořit i doma.

Bramborová razítka

Chtěli jste pořídit dětem razítka a zjistili jste, že na trhu není přesně to, co by se vám líbilo? Vytvořte si ze starých brambor vlastní.

Rady a tipy, které v domácnosti jistě oceníte

Říká se, že dobrá rada je nad zlato. Stejně tak ale mnozí uznávají, že každá rada, dobrá rada. S tímto tvrzením ovšem nemusíme vždy souhlasit. Nejlepší je totiž rada, která je praxí prověřená. Dnes vám přinášíme jedenáct rad, které v domácnosti jistě oceníte a jako bonus tři vyzkoušené tipy do kuchyně.

Vyšívaný obrázek

Chcete s dětmi vyšívat, ale ještě máte strach z jehel? Zkuste vyšívat provázkem nebo stužkou.

Domácí pleťové masky

Nejen léto je obdobím, kdy naše pleť dostává pořádně zabrat. Celoroční péče o naše tělo je velmi důležitá. Máte-li ovšem pocit, že je vaše pleť unavená, bez energie a plná nedokonalostí, zkuste ji revitalizovat.

Lodička

Chodíte často na procházky kolem vody? Postavte si s dětmi lodičky a můžete pak procházku udělat ještě o trošku zábavnější.

Rozkvetlá louka

Učí se vaše dítko s vodovkami? Ještě neví, co vše štětec dovede? Zkuste s ním začít něčím opravdu jednoduchým.

Sluníčko

K létu samozřejmě patří slunce a teplo. Jestli je ale u vás neustále deštivo, vyrobte si sluníčko s dětmi sami.

Beruška na lístečku

Máte rádi ořechy a zůstalo vám plno skořápek? Použijte je na výrobu berušky.

Myška a prasátko

Myška je velmi jednoduchá skládačka. Prasátko se staví obdobně, jen je potřeba ještě dodělat nožičky, rypáček a ocásek.

Kočička s klubíčkem

Už jste někdy kreslili provázkem? Zkuste s dětmi vytvořit kočičce klubíčko.

Ohňostroj

Jednoduché malování, které protrénuje i plíce. Tak proč to nevyzkoušet?

Větrník

Vietnamské stánky jsou plné barevných větrníků, které bohužel vydrží jen do prvního větru. Zkuste si tedy s dětmi vyrobit vlastní větrník.

Kelímek

Má vaše dítko plno hraček a přesto nevíte, jak ho zabavit? Zkuste si spolu vyrobit hračku vlastní. Stačí na to pár minut.

Srdíčko

Pletené srdíčko je trošku náročnější, ale šikovné dítko si s ním poradí. Malé děti uvítají pomoc rodičů.

Pavučina

Máte dítko, které nerado kreslí? Třeba se mu bude líbit motání provázku. A pokud bude chtít, může si pavučinu ještě ozdobit nějakým pavoukem. To bude mít maminka určitě radost.

Krabička z papíru

Krabička patří mezi lehké skládačky z papíru. Úmyslně zde není uvedeno, že patří mezi výtvory origami, protože v této verzi použijeme nůžky. Krabičku můžete později využít při dalším tvoření k uložení připravených věcí.

Mozaika

Nedostalo se vaše dítko do školky? Už se doma nudí? Nemáte dostatek nápadů, jak strávit společný čas při nevlídném počasí? Vytvořte společně mozaiku. Třeba ji nedokončíte celou, ale o zábavu bude mít určitě postaráno.

Soutěž o nejkrásnějšího sněhuláka

Spouštíme soutěž o nejkrásnějšího sněhuláka. Soutěžíme o kredity do bazaru: 1. místo 100 kreditů, 2. místo 50 kreditů, 3. místo 25 kreditů. Kredit není směnitelný za peníze. Kredity umožní uživatelům vkládat nové (nepoužité) věci do bazaru a posouvat inzeráty nahoru.

Pytel na ramínku do školky

Jde vaše dítě do školky? Potřebuje pytel na ramínku? Nemůžete žádný vhodný sehnat? Přijdou vám drahé? Zkuste ho ušít z látky vlastního výběru.

Pytlík na přezůvky do školky/školy

Potřebuje vaše dítko pytlík na přezůvky, který je však v obchodě zbytečně drahý? Jste alespoň trošku zručná? Zkuste pytlík vyrobit sama. Vaše dítko jistě ocení originalitu.

© 2007-2024 Maminet.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk